Blog elektrisch rijden

maandag 27 februari 2017

Installatie van ICU smart chargers is begonnen voor elektrische rijders in Electric Nation project

Een van de eerste deelnemers aan het Electric Nations project in de UK, woonachtig in de buurt van Worcester, heeft nu een ICU Eve Mini smart charger geïnstalleerd gekregen voor zijn Nissan LEAF. Hij is lid geworden van Electric Nation omdat hij geïnteresseerd is in de technologie achter het project. Clive: “Ik heb nu een slimme lader die bovendien sneller laadt, en elke keer dat mijn auto wordt opgeladen gebeurt dat op zo’n manier dat het locale elektriciteitsnetwerk de toename van elektrische auto’s aankan.” Het grootste laadproject ter wereld zal zo’n 700 elektrische rijders voorzien van een ICU smart charger dat zogeheten solid smartware gebruikt. Met de groei van elektrische auto’s komt het elektriciteitsnet steeds vaker onder druk te staan. Electric Nation voorkomt investeringen in het net en black-outs bij overbelasting.

Lees verder
vrijdag 14 oktober 2016

Alfen in finale van Duitse eCarTec Award

Alfen is genomineerd in de categorie Energy Infrastructure and Storage voor de eCarTec award in München. eCarTec is een vakbeurs voor mobiliteit die volgende week in Duitsland plaatsvindt. Uit zeventig kwalitatief hoogstaande inzendingen, zo zegt de jury, zijn er in vier categorieën finalisten geselecteerd. Andere genomineerden in dezelfde categorie zijn: Delta, eluminocity, Huber + Suhner, SEW-Eurodrive, The Mobility House en Tokheim. De bekendmaking van de winnaar is op 17 oktober. Er is een prijs van 15.000 euro verbonden aan de eCarTec award. Meer lezen (in Duits): http://www.pressebox.de/inaktiv/munichexpo-veranstaltungs-gmbh-muenchen/eCarTec-Award-2016-Expertenjury-kuert-Finalisten/boxid/817430

Lees verder
dinsdag 20 september 2016

ICU levert ‘slimme’ laadpunten aan grootste laadproject ter wereld voor elektrische auto’s in Engeland

Het in Almere gevestigde ICU Charging Equipment – een van Europa’s grootste ontwikkelaars en producenten van laadpunten, levert z’n zogeheten ‘solid smartware’ laadpalen voor het “Electric Nation” project in het Verenigd Koninkrijk ·      Het grootste laadproject ter wereld, Electric Nation, wil tot 700 eigenaren van elektrische auto’s aansluiten op de ICU Charging Equipment laadpalen met solid smartware ·      Het project vindt plaats in het Zuidwesten van Engeland, Zuiden van Wales, Westelijke en Oostelijke Midlands; regio van netbeheerder Western Power Distribution. ·      Met het groeiend aantal elektrische auto’s wordt de druk op het elektriciteitsnet groter. Electric Nation voorkomt dure investeringen in het net en vermijdt black outs wanneer het net zwaar wordt belast. ·      Netbeheerder bepaalt via de solid smartware van ICU Charging Equipments hoe snel een laadpunt een...

Lees verder
vrijdag 28 augustus 2015

Batterijen: we vertrouwen er steeds meer op voor onze dagelijkse mobiliteit, maar waar komen ze vandaan?

Nu onze wereld wordt steeds meer mobile-minded wordt en we zijn dagelijks sterker afhankelijk zijn van technologie, vinden we ze terug in meer en meer elektronische apparaten inclusief elektrische voertuigen: batterijen. Maar hoe worden deze batterijen, waar we zo op vertrouwen, gemaakt en waar komen de middelen vandaan?

Lees verder
donderdag 20 augustus 2015

De laadpaal: Een computer op straat

Vorige week, las ik bij de meeste koppen op mijn nieuws-feed het volgende: "Tesla Model S gehackt: Onderzoekers ontdekken zes beveiligingsfouten in de populaire elektrische auto." In een tijd waarin auto's meer en meer high-tech worden en met allerlei managementsystemen gekoppeld worden, groeit de kans dat ze doelwit worden van hackers. Volgens de verschillende artikelen over het onderwerp, besloot Tesla om hackers in te huren om te kijken hoe ver ze konden komen. Slimme zet, zeg ik.

Lees verder
woensdag 05 augustus 2015

Testrit in de Volkswagen e-up en beginnersfouten met opladen

Een elektrisch voertuig ‘leeg’ rijden om ermee te testen op onze oplaadpunten klinkt misschien niet als je dagelijkse werkzaamheden, maar bij ICU, moet iemand het doen – zeggen wij. Wij zijn voortdurend aan het ontwikkelen en testen elk nieuw product met alle elektrische voertuigen op de markt. Elektrische voertuigen voor testdoeleinden op ons hoofdkantoor variëren voortdurend. Mijn motto, als je eenmaal elektrisch rijdt, wil je niks anders.

Lees verder
maandag 03 augustus 2015

ICU oplaadpunten officieel gekeurd en gecertificeerd door BMW

Recentelijk zijn de laadstations van ICU door BMW onderworpen aan uitvoerige tests met de elektrische i3 en i8 modellen. De laders zijn met vlag en wimpel geslaagd en hiermee onderschrijft BMW de volledige juiste en betrouwbare werking van ICU producten met haar elektrische auto’s.

Lees verder
woensdag 29 juli 2015

Elektrische voertuigen winnen snel aan terrein, maar waar staat de industrie, en hoe ziet de infrastructuur rondom de industrie eruit?

Afhankelijk van de situatie, kan het één tot een aantal uren duren om een elektrische voertuig op te laden en is veel vermogen zijn nodig om het proces versnellen. Sommige oplaadsessies zijn gratis, sommige kosten geld per geladen kW en andere hebben kosten per tijdsgebruik.

Lees verder
maandag 27 juli 2015

Elektrisch rijden - de nieuwe manier van mobiliteit

Voor mijn eerste rit in een volledig elektrisch auto, de Nissan Leaf, had ik daarvoor alleen een keer heel zachtjes het gaspedaal aangeraakt van een Tesla. Geen geluid en toch versnellen in enkele seconden, is een ervaring die ik nooit zal vergeten. De Tesla Model S P85D kan accelereren naar 100 km/h binnen 3,7 seconden, met de welbekende ‘insane button.’

Lees verder
Top