Waarom een laadstation?

Wanneer u een elektrische auto of een plug-in hybride koopt, wordt vaak een laadsnoer meegeleverd met een soort adapter die u rechtstreeks in uw gewone stopcontact kunt steken. U vraagt zich daarom wellicht af: "Waarom moet ik dan thuis of bij het bedrijf een oplaadpunt laten installeren? Ik kan toch ook gewoon via het normale stopcontact opladen?". Een laadstation is meer dan alleen een stopcontact en biedt een aantal belangrijke voordelen.

  • Veiliger

    Omdat elektrische auto's een krachtige accu hebben, worden deze vaak een aantal uur achter elkaar onafgebroken opgeladen. Tijdens het laden vraagt de auto maximaal vermogen van het stopcontact en wordt deze zwaar belast. Dat kan ervoor zorgen dat de stoppen doorslaan of dat, in het ergste geval, brand ontstaat. Een laadstation is speciaal ontworpen om langdurig veel vermogen te leveren. U laadt met een laadpunt daarom veiliger, zonder risico en met meer betrouwbaarheid.

  • Sneller laden

    Laden via een normaal stopcontact kan slechts met beperkt vermogen. Dit houdt in dat het langer duurt voordat de accu van uw elektrische auto weer vol is. Zeker bij auto's met een grotere accu is het stopcontact daarom vrijwel geen optie. Omdat een laadstation speciaal is ontworpen om de elektrische auto op te laden, kan deze meer vermogen leveren en wordt de auto dus sneller opladen. Afhankelijk van het type laadpunt en uw aansluiting gaat het laden twee tot wel tien keer zo snel.

  • Stroom verrekenen

    Wellicht gaat u thuis de elektrische leaseauto opladen en wilt u de geladen stroom verrekenen met uw werkgever. Of u plaatst een laadpaal voor het bedrijf en wil dat gebruikers betalen voor de geladen energie. In tegenstelling tot een gewoon stopcontact, is dit met een laadstation eenvoudig mogelijk.  Een oplaadpunt biedt daarnaast functies om onder andere in te stellen wie mag laden en tussen welke tijden.

Een elektrische auto laadt vaak langdurig met lang vermogen. Een normaal stopcontact is daar niet optimaal voor geschikt. Met een laadstation voorkomt u situaties als hierboven.
Stekker doorgebrand

Welk oplaadpunt is voor mij het meest geschikt?

ICU biedt voor elke situatie een geschikt oplaadpunt of dit nu thuis is, op de zaak, in de parkeergarage of op openbaar terrein. De laders van ICU zijn daarnaast getest met en geschikt voor iedere elektrische auto. Wilt u weten welk laadstation het best geschikt is in uw situatie? Klik op de knop hieronder om een advies op maat te ontvangen.

Top